om-byggeriet-top-full
materialer-1
materialer-2
materialer-3

Materialer og udtryk

Køge Søbads arkitektur rummer en fortolkning af det klassiske badehotel - maritim nostalgi men i moderne, bæredygtige rammer. Søbadets opgave er at skabe et offentligt rum med gode rammer om opholdet ved havet - for oplevelser og menneskeligt samvær.

Arkitekturen udtrykker sig i enkle og klare materialer. Lys sandfarvet puds, skiffertage og mørkegrønne vinduesrammer. En sokkel af mørk granit binder huset til strandengen. Facadedetaljeringen med recesser i samspil med vinduernes rytme giver facaderne en klar og klassisk taktfasthed. Som afslutning på altaner og tagterasser bidrager detaljering af værn med et let skyggespil henover dagen.

Huset er bevidst bearbejdet så det fremstår som flere sammenhængende volumner. Tilsammen skaber de Søbadet som en bebyggelse, der med sine forskydninger og vinkler skaber liv og oplevelser med mange gennemkig og stor grad af åbenhed.

Grundplanens store glaspartier invitere gæster, såvel som tilfældigt forbipasserende, indenfor og ved aften og skumringstid vil Søbadets orangeri og spa-afdeling lyse op i mørket og drage med sit varme lys.

Målet er skabe oplevelsen af et, på en gang, meget privat og meget offentligt rum. Denne dobbelthed er fremhævet i projektet, dels med sin opbrudte struktur, med mange forskellige opholdssteder og kroge, samt via den store grad af åbenhed, som særligt viser sig mod havet i øst samt mod skoven i vest.

Tagterrassen på den nordlige fløj løfter sig op i lyset og skaber et unikt uderum med enestående udsigt over både hav, strand og skov. Intentionen er at udformningen af husets rammer, skal skabe en tæt sammenhæng mellem Søbadet, stranden, havet og havnens liv.